(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kuře alá Helekalovi -MOOOC DĚKUJI EVČE

Potřebné ingredience
Suroviny: 4 kuřecí stehna 4 plátky anglické slaniny 2 cibule 2 jablka 4 rajčata 1 větší zelená paprika 2 lžíce oleje 2 lžíce másla hrst nasekaných vlašských ořechů sypké polévkové koření drcený kmín, sladká paprika, sójová a worcesterská omáčka sůl
Postup přípravy
Postup:
Kuřecí stehna osolíme a posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a polévkovým kořením. Cibuli nakrájíme na větší kostky, stejně jako oloupaná jablka a rajčata. Papriku bez semen nakrájíme na nudličky. V míse smícháme zeleninu s jablky a vlašskými ořechy. Polovinu směsi nasypeme do pekáče, vymaštěného olejem. Na směs položíme okořeněná kuřecí stehna. Ty poklademe plátky slaniny a vše zasypeme druhou polovinou zeleninové směsi. Mírně podlijeme vodou, pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Asi 20 minut pečeme při 250°C. Pak zmírníme na 150-200°C a pečeme dalších 30 minut. Pak pekáček odkryjeme, přidáme worcesterskou omáčku a sójovou omáčku a na povrch stehen položíme plátky másla. Vše necháme ještě 10 minut propékat. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Údajně je to oblíbené jídlo pana Jiřího Helekala, dnes už i moje a věřím, že si získá i Vás.
Já neměla po ruce jablka, chutné to bylo i bez nich.
Kuřecí stehna osolíme a posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a polévkovým kořením. Cibuli nakrájíme na větší kostky, stejně jako oloupaná jablka a rajčata. Papriku bez semen nakrájíme na nudličky. V míse smícháme zeleninu s jablky a vlašskými ořechy. Polovinu směsi nasypeme do pekáče, vymaštěného olejem. Na směs položíme okořeněná kuřecí stehna. Ty poklademe plátky slaniny a vše zasypeme druhou polovinou zeleninové směsi. Mírně podlijeme vodou, pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Asi 20 minut pečeme při 250°C. Pak zmírníme na 150-200°C a pečeme dalších 30 minut. Pak pekáček odkryjeme, přidáme worcesterskou omáčku a sójovou omáčku a na povrch stehen položíme plátky másla. Vše necháme ještě 10 minut propékat. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Údajně je to oblíbené jídlo pana Jiřího Helekala, dnes už i moje a věřím, že si získá i Vás.
Já neměla po ruce jablka, chutné to bylo i bez nich.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

fojaa
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:26
Vypadá to tedy luxusně


nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
30. 5. 2010, 15:51
super




nahlásit